גוי בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/02/02 15:51 ו באדר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב.

סיטואציה - 5 דקות לאחר שקיבלתי עלי שבת (נניח שהתפללתי מנחה גדולה, ואני מקבל שבת יחד עם אשתי....תוספת שבת מדאורייתא), מפסק החשמל הראשי של ביתי כבה.

אין לי שכנים דתיים בבניין עם פלטה.

ידוע כי אסור להנות מפעולה שעושה גוי עבורי בשבת. רבות הטעויות בנושא זה.

האם מותר לי להביא גוי הביתה שירים את הפקק?

האם מותר באופן הערמה - למשל להניח עבורו בירה בחושך, והוא ירים את הפקק עבורו? האין בכך הערמה?

איזו חלופה קיימת? למעט לאכול אוכל קר, או ארוחה חלבית?

בברכת התורה

תשובה

בס"ד

מותר לך לומר לשכן דתי או חילוני שלא קיבל עדין שבת להדליק בשבילך את המפסק כל עוד לא נכנסה השבת.
בודאי שמותר לומר במפורש לגוי לעשות כן.

שלום