גויים ושבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/05/09 09:41 א בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם מותר לשמוע מוזיקה שמנוגנת בשבת על ידי גויים, לשם ההנאה?

והאם יש הבדל אם זה בחול, כך שיש פחות בעיה של מראית עין?

תשובה

שלום

אין לשמוע מוסיקה בשבת המנוגנת מכלי נגינה בקונצרט וכדומה, גם אם זה על ידי גויים, משום שזה 'עובדין דחול'. דהיינו, דבר המתאים באופיו ליום-יום.
שהרי גם אם זה על ידי טלוויזיה בחו"ל או בקונצרט, זו אוירה של יום חול ולא של שבת קודש.

אמנם מצד הדינים האחרים של שבת אין סיבה לאסור את זה (אלא אם הם מנגנים רק בשביל היהודי), ולכן אם השכן הגוי מנגן להנאתו בשבת, אין איסור להנות מהמוזיקה.

ביום חול מותר לשמוע מוזיקה המנוגנת על ידי גויים.

לגבי שירים, זה תלוי בתוכן שלהם. אם התוכן אינו פרוץ ואינו אלים, והנושא אינו הדת שלהם, והמנגינה אינה מופרעת (למשל טראנס) אזי מותר.

האזנה נעימה