גויה בשוגג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/06/20 01:08 כה בסיון התשפ

שאלה

הייתי בעבר עם מישהי שהכרתי והיה מה שהיה. לאחרונה גיליתי שהיא רק עכשיו התגיירה. מה עליי לעשות? כדי לחזור בתשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יסוד התשובה הוא הכרת החטא, ולכן צריך לדעת תחילה את היחס שבין יהודי וגויה. כמו כן עליך לברר את יסודות הצניעות ומדוע אסורה כל המצאות יחד ולקבל על עצמך שמירה מלאה ביחסים שבינו לבינה (שמירת ראיה ושמירת נגיעה). גם יהודי ויהודיה אסורים יחסים וקרבה וייחוד והעושה תשובת אמת צריך שיקבל על עצמו שלא יתייחד ולא יהיה במצבים עם כל אשה (גויה או יהודיהׂׂ). יש ללמוד היטב דיני צניעות בשו"ע (אבן העזר סי' כ-כה). כמו כן להרבות בוידויים, וכן להרבות בצדקה לעניים ונזקקים, ומי שיכול להתענות, יום בשבוע יעשה כן, ואם קשה לו התענית - יפדה את היום הזה בשווי כספי ויתן לצדקה, וכך יעשה לפחות 40 יום. והקב"ה סולח ומוחל לכל הדורשים אותו באמת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ