גודל הכיפה וכיפה עם חור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/11/02 12:08 כב בכסלו התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום

סרגתי לאחי כיפה שבאמצע יש חור (בכוונה) ורשום חור בהשכלה רציתי לדעת אם דבר כזה הוא בזיון לכיפה וכמו שידוע לי לכיפה אין הלכות מסויימות אלה רק מידות אבל שמעתי שלא מזמן הרבנות התרה על כיפה קדושה מסויימת

בתודה

אורנית

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יישר כוח על כך שסרגת לאחיך כיפה.
אבל להשתמש בכיפה זו לעבודת השם אני חושב שלא כדאי.
זה מתאים לפורים או לאיזה הצגה שאחיך יציג במסגרת כל שהיא או לקצת צחוקים ביומולדת וכדומה.

דעי לך כי הזוהר הקדוש כותב כי בימינו יש חיוב על כל אחד ללכת עם כיסוי ראש
ובספר השולחן ערוך זה נפסק להלכה לגבי תפילה וברכות.

הכיפה היא ההגנה הטובה ביותר שיש לאדם. היא מזכירה לו שהוא יהודי ואם יהיה חלילה חור בכיפה זה מראה סוג של זילזול בסמל הזה.
לא יעלה בדעתך לתפור את דגל ישראל עם חור באמצע...)

מבחינת ההלכה הכיפה צריכה לכסות את הראש כך שהיא נראת מכל הצדדים בגול מינימום של טפח (כ-8 ס"מ )

בברכה,

עוזיאל