גדרי צניעות לבנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/10/03 15:47 ו בתשרי התשסד

שאלה

שלום כבוד הרב

ברצוני לדעת מהם גדרי הצניעות בלבוש לגברים ואם הרב יוכל לפרט זה מאוד ישמח ויעזור לי

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה, ותודה של שאלתך החשובה!

המשך להיות איכפתי ורגיש.
[כשאנו עוסקים בהלכות צניעות, צריכים לעמוד לנגד עינינו שני יסודות]:

[א.] שורש הצניעות אינו בגדרים אלא בלב פנימה.

[ב.] חכמים קבעו הגדרות הלכתיות כדי שהצניעות לא תהיה רק אידיאל מופשט, אלא אידיאל שמתגשם במציאות. כדי שגם מי שאינו מבין את הערך של הצניעות, לא יפול במעשים. לכן, על גדרי הצניעות שקבעו חכמים יש לשמור בהקפדה, גם אם איננו מבינים את התוך הפנימי, או שאנחנו חושבים שזה לא שייך לנו.

[ועכשיו אפרט]:
[הצניעות ביסודה שייכת לנשים ולגברים כאחד].

כל הבלטה של הצד החיצוני באה על חשבון הצד הפנימי שבאדם, הצלם אלוקים שבו, והדבר יכול להגיע עד כדי התבהמות מוחלטת.

הלבוש הוא אחד הדברים המבדילים בין האדם לבהמה, היא הביטוי לכך שאין הוא בעל חי אלא נברא בצלם אלוקים. לכן, דוקא בבית המקדש ישנו אפילו ציווי מיוחד "אשר לא תיגלה ערוותך עליו".

באופן כללי אפשר לומר שככל שאדם מודע יותר לחלק הפנימי שבו, כך באופן טבעי הריהו מצניע יותר את חיצוניותו.

[גדרי הצניעות ההלכתיים] מסתעפים מהיסודות הנ"ל, והם מבוארים בשולחן ערוך סימן ב', ובמשנה ברורה שם. מומלץ לעיין בדברים לאט ובנחת.

הקשב תמיד לקול הפנימי שבך!
בהצלחה רבה בחיים ובעבודת ה'.