טיפול נפשי בפגיעה מינית: האם אפשר שמטופל ייעזר במטפלת?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/01/22 18:55 כח בטבת התשפב

שאלה

שלום רב.

עברתי פגיעה מינית בצעירותי. פיתחתי במהלך השנים הרגלים לא רצויים כתוצאה מכך.

נפגשתי בחצי שנה האחרונה עם מטפל עובד סוציאלי דרך הרווחה. לצערי הוא מסיים את תפקידו.

היה לי טוב וממש רק התחלתי את התהליך.

הוא הציע לי שאוכל להמשיך עם אישה מטפלת באותה מסגרת. ושאין כרגע בקרוב אפשרות לגבר מטפל.

אני מודע לבעיות שיכולות להיווצר בטיפול ולכל הבעייתיות של הנושא.

ישבתי עם עצמי והבנתי שאני חייב להמשיך את הטיפול או לפחות לנסות.

רציתי לשאול איך בכל זאת בסיטואציה המורכבת אפשר לשמור על צניעות ולהישאר בטוב?

תודה

תשובה

שלום לך

אתה משתף אותנו בתהליך שאתה עובר, תהליך מאד משמעותי של התקדמות והתפתחות תוך כדי התמודדות עם פגיעה מאד מאד קשה מהעבר. תהליך זה בודאי דורש הרבה מאד משאבים וכחות נפש, ובהחלט חשוב מאד שתהליך זה ילווה על ידי אדם מקצועי.

ככלל, יש עדיפות למטפל גבר, אבל בעיקרון אין כל בעיה הלכתית בטיפול אצל אשה. אני מבין שאתה הולך למטפלת מקצועית ומוסמכת - דרך מסגרות מסודרות ומקובלות, וחזקה עליה שהיא תעשה את תפקידה בצורה נכונה ללא בעיות צניעות וכדו'.

הסתייגות אחת קיימת לגבי מקום הטיפול משום חשש 'יחוד'. מן הסתם תשבו בחדר אתה והמטפלת לבד, ועל כן יש להקפיד על שני תנאים. א. עוברים אנשים מחוץ לחדר. ב. הדלת מעט פתוחה, או שיש אפשרות סבירה שאנשים יכנסו גם כשהדלת סגורה, כמו למשל שמזכירה נכנסת לצורך מסוים וכו'.

כמובן, שאם תראה שתוך כדי הטיפול עולים לך 'הרהורים' כאלו ואחרים או שהוא מביא אותך למקומות פחות טובים מבחינה רוחנית, אז יהיה כדאי לחשוב מחדש על הענין, אולי לשתף במחשבות האלו את המטפלת, אולי כדאי לנסות להשיג מטפל אחר וכיוצא בזה

בהצלחה רבה!

טוביה