גאולה בהתחשבות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/01/02 15:17 כא בטבת התשסב

שאלה

כבוד הרב,

ברצוני לשאול אותך שאלה,והיא:

כתוב בפרשת בשלח:''ויהי בשלח פרעה את העם ולא נחם אלקים דרך ארץ פלשתים כי קרוב הוא כי אמר אלקים פן ינחם העם בראותם מלחמה ושבו מצרימה''

אז למה ה' לא מרשה לבני-ישראל לעבור בדרך הקצרה? הרי ה' יכול לעשות נס שלבני -ישראל לא יהיו מלחמות,אז מדוע שלחם בדרך הארוכה?

תשובה

בס"ד

שלום

ה' רוצה שעם ישראל ילך בשמחה ולא בכפיה. השמחה היא כלל גדול בעבודת ה' וה' רוצה אותנו כמו בנים שאוהבים את אביהם ולא רק כמו עבדים שעושים מיראה.

לכן הוא אישר למשה לשלוח מרגלים - אע"פ שזה לא היה כל כך נכון מבחינתם של ישראל, אבל אם הם ביקשו - הוא נתן להם שיגיעו בסוף לארץ ברצון ולא בכפיה.

אגב המילה "רצון" מתחילה באותיות שמסיימות את המילה "ארץ" ללמדך שארץ קונים רק ברצון.

לכן כתוב שהגאולה תבוא רק בשעה שישראל ישתוקקו לארץ שנאמר "כי רצו עבדיך את אבניה ואת עפרה יחוננו - אתה תקום תרחם ציון כי עת לחננה כי בא מועד"