בתחילת חזרה בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/03/12 20:52 ד בניסן התשעב

שאלה

שלום רב,

אני בן 22 באייר, חוזר בתשובה ומגיע מבית שומר מסורת.

הוריי גרושים, אבי נשוי בשנית ואין לי עמו קשר.

בעקבות חילוקי דעות שהיו לנו והשינויים המהירים שעברו עלינו בעקבות הגירושין והנישואין.

ניסיתי לחדש עם אבי קשר לפני כשנתיים.

אחרי שנרגע מסערת רוחו ואחרי הרבה צעקות מצידו וחירופים שבאו מצידו, הואיל בטובו להקשיב לי.

סיכומו של דבר - הוא ביקש שלושה חודשים לגבש דעה והחלטה, בנוסף לעוד תנאים שהציב לי והסכמתי להם בלי היסוס.

בנוסף הוא אמר לי אל תיצור איתי קשר - אני אצור איתך.

חלפה לה חצי שנה בלי ששמעתי ממנו דבר.

שלחתי לו הודעה חריפה וכשפגשתי בו יום אחד - שאלתי אותו על מה קרה. אמרתי לו גם כן שבכל עת שיחפוץ יוכל לשנות דעתו ולעדכן אותי.

שאלתי היא, האם למרות החירופים שקיבלתי ממנו בפגישה הראשונה שלנו ולמרות שהוא לא שינה דעתו - האם יצאתי ידי חובת כיבודו?

האם עליי לנסות שוב לחזור עמו לקשר?

ובעניין אחר -

את תהליך החזרה בתשובה שלי התחלתי לפני כחמש שנים -

שלב הידיעה שהתהליך הזה יתחיל אצלי בשלב כלשהו, שלב ההבנה שהתהליך צריך לקרות יום אחד, ושלב ההכנה לקראת העשייה שהחל לפני חודש והשלב האחרון/ראשון תהליך העשייה - שהחל לפני כשבוע.

במקביל לתהליכים שעברו עליי חיפשתי ואני עדייו מחפש בת ישראל שומרת מצוות (עדיף מישהי שחוזרת בתשובה כמוני) שתהיה לי לאישה,

ישנה רק בעיה קטנה אחת - אני לא יודע איך להתפתח בכיוון החומרי לצד התפתחות בכיוון הרוחני.

האם תוכלו לייעץ לי איך לפעול ומה לעשות בנידון?

היכן אוכל למצוא בת ישראל החוזרת בתשובה?

האם לפי ההלכה מותר לדחות חתונה בגלל חוסר תקציב?

האם בגלל חוסר תקציב (יוקר מחיה) מותר לדחות חתונה עד שיש בית קנוי של בני הזוג - מבחינת ההלכה?

ושאלה אחרונה בהחלט -

אני אדם שאוהב לקרוא את מילות התפילה לאט ולהרגיש אותן,

ובבתי כנסת רבים קיימת תפילה מהירה...האם עדיף לי להתפלל בביתי בדל"ת אמותיי?

מצטער על העומס ועל אורך המכתב - אני יודע שהנכם עמוסים במכתבים רבים ותודה רבה על המענה המהיר.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לכאורה אתה מעלה שלשה נושאים שונים:
קשר מסובך עם אבא וחובת כיבוד אב,
מציאת זיווג הגון
תפילה על פי דרכך

שלשת הנושאים הללו מעידים על כך שאתה נמצא בתקופה של שינוי בחייך, שינוי שצריך ויכול להיות מאוד טוב עבורך:
ללמוד לנהל קשר נכון עם אביך
למצוא אישה ולבנות משפחה
למצוא את בית הכנסת \ סגנון תפילה שמתאים לך

מנסיוני ומהערכתי אני סבור שאי אפשר להסתפק בכתיבת תשובה כזאת או אחרת לשאלה שלך.
אתה נמצא בתקופה שרק הדרכה אישית קרובה ורגישה תועיל לך.
אם לכל אדם נאמר "עשה לך רב" קל וחומר לך, אתה צריך רב קרוב, מבין ומדריך.
הפתרון הפשוט - להמציא את עצמך למקום שנועד בדיוק לאנשים כמוך: 'ישיבה לחוזרים בתשובה'.
'מכון מאיר' נראה לי מתאים: יש שם שעורי תורה, רבנים מבינים, וגם הדרכה וסיוע במציאת בת זוג מתאימה.
אפשר גם מקומות אחרים שמתאימים לחוזרים בתשובה.
אם פתרון כזה לא מתאפשר, כדאי שתמצא באזור מגוריך רב שתוכל להרגיש קרוב אליו ולשתף אותו בלבטיך ובצרכים האמוניים שלך.

אתה בדרך הנכונה ובעזרת ד' תעשה ותצליח.