בתגובה למה שענית

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/07/02 13:23 כג בתמוז התשסב

שאלה

ענית לאחת ששאלה אותך שאלה כאן:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9492

רציתי לשאול אותך,

האם מה שהיא תעשה יספיק?

האם לא צריך להבחן מחדש?

כי כדי לתקן את הבחינה שנעשתה בהעתקה צריך להבחן מחדש... האם זה לא ככה?

תשובה

ב"ה

שלומות,

ברור. זה לא עומד לשאלה. אבל, לפעמים על ידי ההודאה בפני המורה, מתבטל הצורך במבחן החוזר.
צריך לזכור שבכל מבחן בביה"ס יש שני מבחנים.
הפחות חשוב הוא זה הבודק את הידיעות שלנו. החשוב - הוא מבחן החיים. הנאמנות שלנו לערכינו. אנו מכורים למבחן הפחות חשוב ומתעלמים מהמבחן. מטרתי היא לא רק לעסוק במה שהיה אלה בשאלה העתידית. כאן עיק המבחן. כאן עיקר התיקון.
יש לתקן באופן שניתן יהיה להמשיך קדימה. לא להערים קשיים שיעכבו את התשובה. כשנהיה בתוך תהליך התשובה - הרבה דברים יעשו בטבעיות, בלי אי נעימות ופחד.

בברכה,

שי