בשר לא מוכשר- דחוף!

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 16/05/02 05:46 ה בסיון התשסב

שאלה

לצערנו הרב קרה לנו המקרה הבא:

אמא שלי קנתה לכבוד חג שבועות בשר. היא הפשירה אותו כמו שהיא רגילה והכניסה אותו לסיר לבישול כעבור כמה זמן היא שמה לב שהבשר לא מתבשל. היא מצאה את עטיפות הבשר וראתה שכתוב עליו "לא מוכשר" היא כמובן מיד הפסיקה את הבישול את הבשר היא זרקה ועם הסיר היא לא יודעת מה לעשות כרגע. האם הוא טרף? ואם כן האם אפשר להכשירו?

אני לא יודעת אם זה קשור או משנה אנחנו ספרדים - מרוקאים

אשמח לתשובה מהקדם

תודה רבה וחג שמח

תשובה

שלום וברכה
זה לצערי מצוי הרבה היום. צריך להתבונן היטב במה שקונים- כל ענין הכשרות מתחיל במכולת ולא דווקא בבית.
הפיתרון הוא פשוט
1. לנקות את הסיר
2. לחכות 24 שעות אחרי הניקוי
3. למלא את הסיר במים להרתיח את המים (כמעט עד לשפה של הסיר
4.להרתיח מים מקומקום חשמלי וכשהמים בסיר רותחים לערות מהקומקום (כשהמים שם רותחים) לתוך הסיר עד שהם גולשים קצת
5.אם היה מכסה על הסיר בזמן בישול הבשר צריך ג"כ להגעיל את המכסה-לא צריך לעשות כך בבת אחת אלא אפשר חצי ואחר כך את החצי השני בתוך סיר עם מים רותחים