בשר וחלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/06/13 22:05 יז בתמוז התשעג

שאלה

שלום,

במידה ואכלתי ארוחה בשרית ועדיין לא עברו 6 שעות האם יש בעיה לאכול ביצה (פרווה) שטוגנה במחבת חלבי בן יומו?

האם יש צורך שתהיה מחבת פרווה? (כרגע יש לי מחבת חלבית ומחבת בשרית) - לאשכנזים

תודה

תשובה

שלום!

דבר שטוגן במחבת חלבית ואינו חלבי בעצמו - מכונה "בחזקת חלבי".

דינו שאין לאכול אותו יחד עם דבר בשרי, אבל אין צורך להמתין כדי לאוכלו, ואפשר לאכלו מיד אחרי אכילת הבשר.

אין צורך שתהיה מחבת פרווה, רק צריך לשים לב מה מבשלים בכל מחבת ולא לערבב אוכל שבושל בחלבי עם בשרי וכדומה.

אם רוצים לבשר דברים שרוצים לאכלם גם עם הבשר וגם עם החלב - צריך להשלם במחבת פרווה.

כל טוב!