בשר וחלב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/05/13 21:26 ט בסיון התשעג

שאלה

שבוע טוב, שמנו פיתה שמכוסה בנייר כסף על מכסה של סיר בשרי (שבתוכו היה בשר) על הפלטה בשבת. במכסה של הסיר יש חור דרכו יוצאים אדים. מה הדין למי שאכל את הפיתה? האם צריך לחכות שש שעות? תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

התשובה נכתבת בהנחה שנייר הכסף התחמם מאוד וכן הפיתה שבתוכו.
אדים מבשלים בדיוק כמו מים.
אדים בשריים מבשלים בישול בשרי.
לכן נייר הכסף שהתחמם מהאדים נהיה בשרי וגם מה שבתוכו. לכן צריך להמתין לפי המנהג של המתנה בין בשר וחלב.
הדבר זהה למצב של עטיפת הפיתה בנייר כסף והכנסתה לתוך תבשיל עם בשר.

עיין בתשובה דומה
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=62325