בשר וחלב ביחד במדיח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/08/20 21:51 ג באלול התשפ

שאלה

שלום רב,

אני ובעלי "חילונים" אם נלך לפי הגדרה. אנחנו עוברים לבית חדש ומעונינים להתחיל שמירת כשרות. חמותי וחמי דתיים וחמותי אמרה לי להפריד בשר וחלב במדיח, בעלי אמר לי שלפי ההלכה אין בעיה לערבב כלים בשריים וחלביים יחד במדיח. אני מעוניינת ללכת אך ורק לפי מה שההלכה אומרת כי זו האמונה שלי. השאלה שלי היא מה באמת ההלכה אומרת על נושא זה ?

תודה רבה !!

תשובה

שלום

כל הכבוד על ההחלטה הנפלאה הזאת. בע"ה היא תביא ברכה רבה לביתכם.

מציע להשתחרר מההגדרות הללו שהזכרת, במיוחד שנראה מדברייך שאת לא בדיוק מתאימה להגדרה שכתבת. טוב עשית ששמת את ההגדרה הזאת במירכאות.

לגבי שאלתך - מציע שתראי את הדברים בקישור הבא. יש שם שלוש דעות.

הדעה השלישית היא ליוצאי עדות המזרח, שהולכים לפי פסיקת הרב עובדיה זצ"ל.

אם יש אפשרות, עדיף ללכת לפי הדעה הראשונה.

אם יש צורך גדול בכך, אפשר להקל לפי הדעה השנייה.

ובכלל, זה אתר שמאוד יכול לסייע בענייני כשרות (יש בו פירוט רב וסימולטור לתקלות במטבח ועוד הרבה מידע).

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=411718&lang=HEB

כל טוב