בר מצווה לבן 15

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/06/13 15:24 יט בתמוז התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

לפני שנתיים(גיל 13)היה לי בר מצווה,וכמובן שלכול חבריי גם..

אך הייתה בעיה אחת,לחבר שלי לפני שנתיים נפטרה סבתא שלו ז"ל

הוא לא עשה עליה לתורה,כנראה שההורים שלו לא ידעו שאסור רק לעשות מסיבה(מסיבה הוא לא עשה)אבל גם עלייה לתורה הוא לא עשה,ועברו כבר שנתיים אז עבר הזמן של העלייה לתורה,אני מרגיש מצפון שלא אמרתי להורים שלו שעלייה לתורה זה חובה ביהדות לנער בגיל מצוות(גיל 13)ועבר הזמן כבר,הייתי ביישן ועכשיו אני פחות..יש אפשרות שהוא יוכל לעשות עלייה לתורה?להניח תפילין וכו''..

תודה רבה :) .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל הכבוד לך שאתה מגלה אחריות כלפי החבר.
כדאי שתדע, מי ששומר מצוות, עולה לתורה הרבה פעמים בשנה ומניח תפילין בכל יום חול.
החבר שלך יכול לבא כל יום שני וחמישי לבית הכנסת, להניח תפילין ולבקש לעלות לתורה.
אם הוא רוצה שיזרקו עליו סוכריות ותהיה קצת שמחה - זה רעיון מצויין. אמנם לא נוכל לקרוא לארוע ´בר מצווה´ מפני שהוא כבר לא בן 13, אבל זו בהחלט שמחה גדולה מאוד שהוא עולה לתורה ומניח תפילין.
אם רוצים כאמור שזה יהיה ארוע חגיגי צריך לתאם זאת עם גבאי בית הכנסת מראש.
מזל טוב!