בר מצוה באדר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/12/15 14:52 ט בטבת התשעו

שאלה

שלום:

טרם קיבלתי תשובה.

בני נולד ב-כ"ח באדר א' ויחגוג בר מצווה בקרוב בע"ה. האם זה יהיה באדר א' או באדר ב'? (נולד בשנה מעוברת וחוגג בשנה מעוברת).

מצד אחד ימלאו לו 13 שנים באדר א' ומצד שני יש הסוברים כי יש לעלות לתורה רק באדר ב'.

במידה ויעלה באדר ב' האם אין זה פסול ?

אודה לתשובתכם.

לי

תשובה

ב"ה

שלום.

בסימן טוב ובמזל טוב.
אם תאריך לידתו כח אדר תשס"ג אז יום הבר המצווה שלו [יום שלישי כח אדר א תשע"ו.]
החל מיום שלישי בערב או לכ"ט אדר א תשע"ו הוא חייב במצוות (כחיוב ולא מדין חינוך בלבד).

אגב, המצווה הראשונה שהוא יכול לקיים מיד עם צאת הכוכבים אור ליום רביעי זה ללכת 4 אמות(2 מטר) בארץ ישראל מתוך כוונה גדולה שהוא זכה ללכת בארץ ישראל מה שלא זכו אבות אבותיו.

ושוב מזל טוב,

בברכה,

עוזיאל אליהו

.