ברכת שהחיינו

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/07/11 15:09 כז בתמוז התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב..

האם כשאני קונה בגדים חדשים או כל דבר חדש ואני שמה אותו עליי לברך שהחיינו עם שם ה'??

תודה רבה ושבת שלום ומבורך.

תשובה

ב"ה

שלום.

בודאי. אם את שמחה בבגדים האלו את צריכה לברך ברכת "שהחיינו". ובתקופת בין המיצרים נהגו שלא לאכול או ללבוש דבר חדש שמברכים עליו "שהחיינו" כל שלושת השבועות.
הספרדים לא מברכים "שהחיינו "אפילו בשבת.
האשכנזים מברכים "שהחיינו" בשבת.

ובכל מקרה לגבי ברכת שהחיינו לא נהגו לברך את הברכה הזו על פרטי לבוש של גרביים נעליים ופרטי לבוש פנימיים.

ואם אדם קיבל מחבר מתנה והוא שמח במתנה הזו אז הטוב ביותר שהוא יתכוון לא לקנות את המתנה עד אחרי שלושת השבועות.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.