ברכת שהחיינו בספירת העומר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/04/02 07:30 י באייר התשסב

שאלה

האם מותר ללבוש בגדים חדשים בספירת העומר? אם כן אז מתי (יש כאלה שאומרים בראש חודש או בשבתות או ביום העצמאות...), ואם לא אז ממתי מותר ללבוש בגדים חדשים? (ל"ג בעומר או שבועות)...

בתודה מראש, לורה!!

תשובה

שלום לורה,
מותר ללבוש בגדים חדשים או לאכול פרי חדש בספירת העומר ולברך "שהחיינו". רק בימי בין המצרים (בין יז' בתמוז לתשעה באב יש בעיה בזה, אך אנשים מבלבלים בין התקופות). אמנם מי שרוצה להחמיר על עצמו מצד מידת חסידות ולא לברך שהחיינו בימים אלו יש לכך מקום ותבוא עליו ברכה, אך מצד עיקר הדין מותר לברך שהחיינו גם בכל יום חול. (דרך אגב יש להעיר שלא על כל דבר חדש מברכים שהחיינו, אלא הכל תלוי בשמחה שהאדם מרגיש בלבבו. לכן על קנייה של בגדים פשוטים כמו חולצה שלא עולה הרבה יש שלא מברכים, אך על חליפה שעולה הרבה כסף – כן. גם לגבי פירות יש לדעת שכיום בגלל האפשרות לשמר פירות לתקופות ארוכות, לא על כל פרי חדש מברכים שהחיינו, כי ישנם פירות שקיימים בשוק כל השנה בגלל היכולת לשמרם. בסוף הספר "וזאת הברכה" העוסק בהלכות ברכות יש לוח ובו כל מיני הפירות ומצויין שם על מי מברכים שהחיינו היום ועל מי לא).
כל טוב
הרצל, חברים מקשיבים