ברכת כהנים בשמונה עשרה קצר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/03/20 21:32 כח באדר התשפ

שאלה

שלום הרב

במציאות הנוכחית של מגפת הקורונה, ישנה הוראה אצלנו בבית הכנסת שמניינים יתקיימו ב-10 בלבד וללא חזרת הש"ץ, אלא מתפללים שמונה עשרה קצר עם קדושה בציבור ותפילת לחש ביחידות. השאלה היא האם מותר לעלות לדוכן בהגיע הש"ץ לרצה (בתפילת לחש שלו) ולברך ברכת כהנים. שאלה עוקבת היא האם לברך על ברכת הכהנים או רק לומר את הפסוקים.

תודה

רפי

תשובה

שלום רב.

ראשית כדאי להתיעץ בנושא עם רב בית הכנסת או רב העיר - שנתן את ההנחיות להתפלל ללא חזרת הש"ץ

ככלל, כאשר אין אפשרות להתפלל ב'חזרת הש"ץ', הכהנים יכולים לברך 'ברכת כהנים' בתפילת לחש

ישנן שתי אפשרויות. יש אפשרות שהכהנים יסיימו עוד לפני 'רצה' ואז הם יעלו לדוכן ויברכו.

אפשרות נוספת - הכהנים יעמדו להתפלל בקדמת המתפללים - במקום הדוכן - במרחק המתאים - הש"ץ יגביה קצת קולו כשאומר 'רצה', הכהנים יזיזו מעט את רגליהם, ובתום ברכת 'מודים' יברכו ויאמרו את הפסוקים

(כף החיים קכח ד)

בברכת 'והסירותי מחלה מקרבך'.

טוביה