ברכת כההים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/12/18 11:49 טז בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת האם יש איסור לכהן לעלות לדוכן ולברך ברכת כהנים בשבת, אם הוא נסע בשבת.

תשובה

שלום

דעת הרבה פוסקים שאם הוא עולה עם כהנים אחרים אפשר, ואם הוא עולה לבד עדיף לשכנע אותו בדרכי נעם שלא יעלה, אבל אם יש חשש שלא יבין את זה וייפגע, אפשר לסמוך על מי שסובר שבגלל שברוב המקרים לא מדובר במי שעושה זאת בכדי "להכעיס", אפשר שיעלה (ויש שהוסיפו גם את הטעם, שזה חשוב בכדי שלא ישכח את כהונתו, וחלילה הוא או בניו ישאו מישהי שאסורה עליהם)

כל טוב