ברכת המפיל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/09/03 11:53 כח באלול התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

רציתי לשאול האם מותר לומר ברכת המפיל ללא שם ומלכות לפני חצות על מנת שיהיה אפשר לדבר אחריה?

תשובה

בס"ד

להלכה:

א. לפני השינה יברך ברכת המפיל [בלי] שם ומלכות ויהרהר בלבו שם ומלכות מפני החשש שמא יהיה מוכרח להפסיק בדיבור אחר כך. וגם מי שאינו חושש לכך לא מברך בשם ומלכות ברכת "המפיל" אחר חצות וכן מליל שני של ראש השנה ועד שמיני עצרת אין לברך ברכת המפיל.

ב. יש לקרוא קריאת שמע שעל המיטה לפני שהולך לישון. ואם אינו מתכוון לישון באותו לילה או שרוצה להשאר ער עד אחרי חצות, יקרא אותה כחצי שעה לפני חצות. ואם לא קרא באותה שעה יקרא אותה בכל שעה שנזכר.