ברכת בשמים על הדסים או אתרוג

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 25/09/02 09:14 יט בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לרב!

אני אודה לרב אם אוכל לדעת מה דעתו של הרב בענין הבא:

א. כשאני מוציא את הלולב עם ההדסים מהנרתיק שלי, ומקרב את ההדסים אלי בשביל לומר "הודו לה כי טוב" אני מריח את הריח הטוב של ההדסים.

{בלי כוונה להריח, אבל פשוט זה מה שקורה} האם עלי לברך מייד בורא עצי בשמים?

ב. תוך כדי ההלל והתפילה אני נהנה להריח את האתרוג, האם עלי לברך בארכה כלשהיא כשאני מריח את האתרוג?

ג. כשבוחרים אתרוג (לקנות לפני החג) מקרבים את האתרוג לעין (וממילא לאף...) ונמצא שהקונה מריח את האתרוג , האם עליו לברך ברכה כלשהיא?

תודה רבה!

תשובה

שלום לשואל,
א-ג.לא מברכים.
לאחר קיום המצווה-מברכים.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני