ברכת אשר יצר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/11/12 21:22 יח בחשון התשעג

שאלה

לכב' הרב שלום

לפעמים קורא לי בתפילת שחרית (של שבת) שאני נצרך לשירותים באמצע תפילת שחרית, אחרי ברכת "ברוך שאמר".

האם אני יכול לברך ברכת אשר יצר באמצע התפילה או שמא זה נחשב להפסק? בד"כ אני פשוט מחכה לסוף שחרית (כשמגיעים לפתיחת ההיכל) כדי לא להיכנס לספק ואז (כמעט תמיד) שוכח פשוט מלברך.

תודה ושבוע טוב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנצרך להתפנות באמצע פסוקי דזמרה, אף שיש אומרים שכדי לא להפסיק באמצע פסוקי דזמרה, מוטב שידחה את ברכת "אשר יצר" לאחר התפילה. מכל מקום יותר טוב לברך "אשר יצר" מיד, שאם ידחה אותה לאחר התפילה – אולי ישכחנה.

פרק ד' בתוך 'פניני הלכה' של הרב אליעזר מלמד

http://ph.yhb.org.il/category/תפילה/14-פסוקי-דזמרה/