ברכת אשר יצר לדעת הרמב"ם

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/01/20 15:02 יא בטבת התשפ

שאלה

לגבי ברכת אשר יצר, לפי הרמב"ם,

האם מספיק לברך בבוקר פעם אחת ולא צריך לברך לאחר מכן

או אחרי כל פעם של יציאה מהשירותים?

מהם ההלכות שהוא פסק לעניין זה?

תודה מראש על כל העשייה הזאת וכל טוב.

תשובה

לשואל שלום,

מברכים אחרי כל פעם שיוצאים מעשיית צרכים בשירותים.

להלן לשון הרמב"ם בפרק ז' מהלכות ברכות:

וְכָל זְמַן שֶׁיִּכָּנֵס לְבֵית הַכִּסֵּא אוֹמֵר קֹדֶם שֶׁיִּכָּנֵס

הִתְכַּבְּדוּ מְכֻבָּדִים קְדוֹשִׁים מְשָׁרְתֵי עֶלְיוֹן עִזְרוּנִי עִזְרוּנִי שִׁמְרוּנִי שִׁמְרוּנִי הַמְתִּינוּ לִי עַד שֶׁאֶכָּנֵס וְאֵצֵא שֶׁזֶּה דַּרְכָּן שֶׁל בְּנֵי אָדָם.

וְאַחַר שֶׁיָּצָא מְבָרֵךְ

בָּרוּךְ אַתָּה יְיָ' אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם אֲשֶׁר יָצַר אֶת הָאָדָם בְּחָכְמָה וּבָרָא בוֹ נְקָבִים נְקָבִים חֲלוּלִים חֲלוּלִים גָּלוּי וְיָדוּעַ לִפְנֵי כִסֵּא כְבוֹדֶךָ שֶׁאִם יִסָּתֵם אֶחָד מֵהֶם אוֹ אִם יִפָּתֵחַ אֶחָד מֵהֶם אִי אֶפְשָׁר לְהִתְקַיֵּם אֲפִלּוּ שָׁעָה אַחַת בָּרוּךְ אַתָּה יְיָ' רוֹפֵא כָל בָּשָׂר וּמַפְלִיא לַעֲשׂוֹת: