ברכות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/11/12 19:13 יח בחשון התשעג

שאלה

שלום לך כבוד הרב,

אני נוהגת לקרוא בכל ערב שבת את "שיר השירים" ועד כמה שאני יודעת מצווה שמקיימים 3 פעמים ברציפות הופכת לנדר, מה גם שאני די "לקחתי" את זה על עצמי ואמרתי שאני אשתדל מאוד לעמוד בזה.

אבל לפעמים לא יוצא לי לקרוא אז אני כביכול "משלימה" את הקריאה של "שיר השירים" בשבת, האם זה דבר שנכון לעשותו?אם לא מה עליי לעשות כשאני מפספסת את הקריאה ביום שישי בערב? (ואם לא הספקתי לקרוא ביום שבת?) האם אני יכולה לקרוא במוצאי שבת לאחר חצות הלילה - ואם בחצות הלילה עסקינן בחורף שעת חצות הינה 23:30??

לתשובתך, אודה.

אני חייבת לשתף שהעניין מעסיק את מחשבתי מאוד.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

התחייבות זו התחייבות ויש לעמוד בכך. כל אדם שמתפלל יודע למצוא זמן לתפילה ולא מפסיד את התפילה. אדם שצריך לעבוד מגיע לעבודה ולא מאחר.
כך את צריכה להחליט:
או לעשות התרת נדרים ולא להתחייב על אמירת שיר השירים בליל שבת.
או למצוא את הזמן (את יכולה להיות גמישה בין זמן שמעט לפני כניסת שבת ועד אחרי התפילה של ליל שבת)
אם זה חשוב לך זה צריך להיות חלק מהתכנית של ליל שבת.
את יכולה להחליט שאת לא מתחילה לסעוד סעודת שבת אם לא קראת את שיר השירים.
קריאת כל שיר השירים נמשכת רבע שעה - זה לא זמן רב מדי שקשה למצוא בליל שבת.
בהצלחה