ברכות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/06/11 21:23 כו בסיון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי כמה שאלות בנושא ברכה אחרונה:

1.כמה זה 86 סמ"ק בגרם ואיך בודקים את זה?

2.כמה זה שיעור רביעית (כמה כוסות כדי לברך בורא נפשות?)

ואחרי כמה זמן זה תופס כי כל היום שותים מים?

3.אם אני אוכל אורז 250 גרם אני צריך לברך ברכת המזון אם כן למה זה לא רק על לחם ברכת המזון?

4.אם אני אוכל פרי לא משבעת המינים אני צריך לברך עליו ברכה אחרונה? אם כן איזה ברכה?

5.אם אני אוכל שניצל מה אני צריך לברך עליו ברכה אחרונה?

6.אם אני אוכל מזונות יותר מ250 גרם אני צריך לברך ברכת המזון?

7.כמה גרם זה שיעור?

בבקשה תענה לי הרב אני לא מבין בברכות אחרונות בבקשה תסביר

לי כדי שיוכל לקיים את המצוות לפי ההלכה תודה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ברכה ראשונה מברכים על כל שיעור,

ברכה אחרונה, אם זה מאכל, מברכים על כזית וזה נפח של קופסת גפרורים.

אם זה משקה, מברכים ברכה אחרונה על נפח של רביעית שזה 85 סמ"ק,
איך מודדים? כוס חד פעמית מכילה 200 סמ"ק, חצי ממנה 100 סמ"ק פחות מזה זה רביעית בערך.

אם אוכלים מזונות יותר מ240 גרם מברכים ברכת המזון,
אם זה אורז או איטריות לא מברכים ברכת המזון.

פרי משבעת המינים מברכים ברכה אחרונה על העץ ועל פרי העץ, זה מופיע בברכונים.

אם אכל פרי לא משבעת המינים, מברךברכה אחרונה בורא נפשות.

מומלץ ללמוד הלכות ברכות, יש הרבה קוצורים ומדריכים מיחדים ללימוד הלכות אלו,

בברכה,

דני ארגמן