ברכות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/10/10 21:12 כז בתשרי התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום

אני חוזרת בתשובה,בת 16,ואין לי ככ למי להפנות שאלות בנושא הלכה.

בזמן האחרון אני מקפידה לברך ברכות על מזון שאני אוכלת,אבל מסתבכת מאוד.

1.מה עושים אם בבית הספר(חילוני לצערי)אין כלי לנטילת ידיים?האם לא ליטול ולברך על האוכל?

2.כאשר אין לי איך לנטול,ואני אוכלת סנדויץ,אני צריכה גם לברך המוציא?

3.איזו ברכה מברכים על דגנים בחלב אורז?

4מה לגבי ברכות אחרונות?מתי מברכים מה?

5.לגבי שאר הברכות,אני מקפידה לברך שמע בלילה,אבל לשאר אין לי הרבה זמן.

איזה ברכות אני חייבת לברך?

6.כשאני קוראת שמע,האם אני יכולה לשנות מלשון זכר ללשון נקבה?

תודה רבה רבה על ההקשבה

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

1. במצב זה אפשר ליטול בכוס חד פעמית או בקופסת שימורים ריקה וכדומה.

2. גם אם לא נטל ידיים משום מה, צריך לברך המוציא.

3. דגנים העשויים מאורז מברכים מזונות ובסוף בורא נפשות.

4. ברכה אחרונה:
על לחם – ברכת המזון.
על עוגות ביסקוויטים עוגיות – העשויים מקמח – מברכים על המחיה.
על פירות וירקות – בורא נפשות.
על פירות משבעת המינים – על העץ ועל פרי העץ.
על מים, מוצרי חלב, מוצרי בשר ,ביצים וכל מה שאין גידולו מן הארץ – בורא נפשות.
את כל הברכת אפשר למצא בברכון או בסידור לאחר ברכת המזון.

5. תפילה - להתפלל לה' בקשה אחת ביום.

6. קריאת שמע לומר בלשון התורה ולא לשנות.

בהצלחה רבה !

דני ארגמן