ברכות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/10/16 11:01 כא בתשרי התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום

2 שאלות : 1) בתפילה בציבור אם לא הספקתי לסיים את התפילה ואומרים קדיש האם עליי להפסיק את התפילה כדי לאמר אמן גם כשזה תפילת 18 ? זה לא הפסק? 2) אם ברכתי על כוס קפה ואחרי זה שתיתי כוס תה יש חיוב לברך בניפרד על כל אחת?

תודה רבה

תשובה

שלום
1. כל עוד לא אמרת את ה'יהיו לרצון' שאחרי 'המברך את עמו ישראל בשלום', לא עונים לקדיש.
אחרי ה'יהיו לרצון' הזה ועד ל'יהיו לרצון' שלפני 'עושה שלום', אם שומעים קדיש עונים 'אמן. יהא שמיה רבא ... עלמיא", ואמן על 'דאמירן בעלמא ואמרו אמן'.
2. לגבי ברכה ראשונה - אם כשברכת זה באופן הרגיל שאדם מברך, ואולי יאכל וישתה עוד דברים, אז הכוונה היא לכל מה שיבוא אחרי זה, ולא מברכים שוב. אלא אם כן התכוונת במפורש רק על הקפה, שאז אם בא משהו חדש כמו תה, מברכים שוב. (כשמתארחים הכוונה היא בדרך כלל על כל מה שיביאו המארחים).
לגבי ברכה אחרונה - מספיקה ברכה אחת על הכל (לגבי שתייה חמה - מברכים ברכה אחרונה אם זה קצת הצטנן, באופן ששותה ברצף, ולא לגימות קטנות כמו במשקה רותח).