ברכות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/12/09 16:05 טז בכסלו התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מה מברכים על לחם עם בצל? המוציא או מזונות?

ושאלה שניה רצית לשאול מה מברכים על לחם יבש? המוציא או מזונות.

תודה ושבת שלום.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
על כל לחם גם עם בצל או שום או זיתים מברכים המוציא.
גם על לחם יבש מברכים המוציא.
יוצאים מהכלל: לחם שמטוגן בשמן עמוק (סוגים מסויימים של קרוטונים)לחם מעופש, ופיצה (גם כאן צריך לבדוק מה הברכה בכל מקרה לגופו).
רצ"ב קישור לאתר חשוב של משרד לעניני דתות עם פרוט ברכות שונות:
http://www.dat.gov.il/religion/console/mng/blessing_list.aspx?current_posting={589B9C3E-74ED-48A5-9D35-BDB80B0F8137}