ברכות למאכלים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/03/02 20:42 כז באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

א. מה מברכים על אכילת ביסלי?

ב. מה מברכים על אכילת עוגת גבינה שרובה גבינה וחלק קטן ממנה בצק?

ג. מה מברכים על אכילת קבוקים? ולגבי פקאן סיני (פקאן מצופה בסוכר)?

ד. האם במקרה שאני חושב שמאכל כלשהו ברכתו מזונות, אך אינני בטוח אני יכול לברך מזונות על משהו אחר שברכתו מזונות (ולאכול ממנו כמובן) כאשר אני מכוון גם על המאכל שאינני בטוח לגבי ברכתו, ואח"כ לאכול ממשהו שברכתו "שהכל" וגם בברכת "שהכל" לכוון על המאכל שאינני בטוח לגבי ברכתו, למקרה שברכתו היא "שהכל", ורק אח"כ לאכול מהמאכל שאינני בטוח לגבי ברכתו, בלי ברכה כי כיוונתי עליו בשתי הברכות הקודמות?

תודה רבה!

וה' יתן שכרך

תשובה

בס"ד

1- ביסלי - מזונות כי הוא מכיל קמח.
2- עוגת גבינה - מזונות.
3- קבוקים אם הם בוטנים המצופים קמח קלוי - מזונות ואם הם מצופים שוקולד - אדמה. ויש מחמירים להפריד בין השוקולד לבוטן ולברך שתי ברכות. פקאן סיני - העץ. כי הסוכר בטל.
4- כן וטוב לעשות כן לכתחילה.