ברכות לבטלה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/03/10 23:08 ג בניסן התשע

שאלה

בס"ד

א-האם בן אדם שהתפלל תפילת שחרית עם תפילין הפוכות(הכונה שהתפילין מונחות בכיוון ההפוך),בירך ברכות לבטלה?(שנמצאות בתפילת יח',ברכות ק"ש וכו')

ב-אם בירכתי עכשיו למשל "שהכל" על מאכל מסוים ואז רציתי לאכול מאכל(או משקה)אחר שבירכתו "שהכל" אני צריך לברך שוב?

בברכת חג שמח וכשר,

סתיו .ב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לעניין ברכות, אין קשר בין התפילין ובין התפילה. כל ברכה ותפילה שנאמרו הם לא לבטלה - ולא משנה אם היו תפילין או לא וכיצד היו מונחות.

ברכה שנאמרה על מאכל, מתאימה לכל מאכל ששיך לברכה זו. לכן אם ברכת 'שהכל' כדי לשתות מים ואכלת ביצה - הברכה שאמרת על המים מתאימה גם לביצה ואין צורך בברכה נוספת.