ברכות השחר אחר חצות היום

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/05/02 03:09 כח באייר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני יודעת שישנה הלכה שאומרת שאישה חייבת בתפילה אחת ביום לפחות, ושאם לא אומרים את ברכות השחר בבוקר ישנם הרבה דברים שאין האדם יכול לעשותם. כגון- אכילה, שתיה וכו'..

שאלתי היא- אם אני קמה מאוחר ועבר זמן שחרית וברכות השחר, אז אני הרי יכולה להתפלל מנחה ולצאת ידי חובת תפילה של אותו היום. אבל את ברכות השחר לא אמרתי בכל מקרה ככה שאני לא יכולה לעשות כל מיני דברים באותו היום.

בקיצור, מה אני צריכה לעשות אם ביום מסויים התפללתי מנחה והרי לא אמרתי ברכות השחר..?

כביכול ההלכות האלה לא מסתדרות...

יום ירושלים שמח!

תודה מראש ------

תשובה

בס"ד

מי ששכח ולא אמר ברכות השחר - יכול לאומרן כל היום, וגם אחרי תפילת שחרית יכול לברך את כל הברכות חוץ מברכת התורה, שכבר נפטר בשעה שאמר ברכת "אהבת עולם", וחוץ מברכת "המחזיר נשמות" שלא יאמר כיון שנפטר בברכת "מחיה המתים" \בא"ח וישב י"ב\

ולכן מי שלא התפלל שחרית אלא רק מנחה - יאמר כל ברכות השחר כולל ברכות התורה אבל לא ברכת "המחזיר נשמות"
אפ את מברכת לפני מנחה - אמרי גם ברכות התורה.
בנושא זה אין הבדל בין גברים לנשים.