ברכות הנחת תפילין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/06/15 14:06 א בתמוז התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום

אני מתחיל להניח תפילין ויש לי כמה שאלות לגבי הברכות.

1. בסידור שיש לי כתוב שלפני שמניחים צריך לומר "לשם יחוד..."

ובסוף אחרי הנקודותיים כתוב בסוגריים (שתי פעמים).

א.האם הכוונה שאקרא את המשפט האחרון "ויהי נעם... ומעשה ידינו כוננהו" פעמיים?

ב. האם צריך לומר ברכה זו לפני שמתחילים להניח או אחרי שתחלתי לשים את התפילין על הזרוע (כלומר ממש לפני שאומרים "... וציונו להניח תפילין")?

2. לפי חוברת של חבד צריך להגיד קריאת שמע ולא את הפרשיות.

מה עדיף לומר?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

מזל טוב.

1)הפסוק ויהי נועם לומר פעמיים. אבל לא כדאי לך לומר את נוסח הלשם יחוד הארוך. יש נוסח קצר. 4 שורות בלבד. זה יותר מתאים לך.(מופיע בסידור של הרב אליהו)
2)לפני הברכה.
3)לומר את הפרשיות "קדש לי " ו ,והיה כי יביאך".

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.

2)