ברכה של פיצה.

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 22/01/06 17:24 כב בטבת התשסו

שאלה

שלום וברכה.

כבר זמן רב אני רוצה לדעת מה מברכים על פיצה,וקיבלתי מס' תשובות שאינן זהות.

ולכן אני רוצה לשאול-מה מברכים על פיצה?

שאלה נוספת:

איך נקראים האנשים שעושים בדיוק את מה שכתוב בתורה ולא מעבר לכך?

אשמח לקבל תשובות.

תודה,הדר.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
התשובות השונות הן כולן כנראה נכונות כי זה תלוי על איזו פיצה מדובר.
אם הבצק נילוש במים, הברכה היא "המוציא", אבל אם הלישה היתה בחלב, או במי פירות - הברכה היא "מזונות",אלא אם כן אוכלים כמות גדולה (כ-250 גרם)שאז זה נחשב כ"קביעת סעודה"ומברכים המוציא ולבסוף ברכת המזון.
פיצה מקפיצה - ברכתה המוציא כי זו פיתה ששמו עליה את כל התוספות.
פיציות קטנות מבצק עלים - בורא מיני מזונות.

מי שעושה בדיוק מה שמחוייב על פי התורה הוא "צדיק". מי שעושה מעבר לכך, נקרא "חסיד".מי שעושה את המינימום ,רק כדי "לצאת ידי חובה" - נקרא יהודי טוב.
בברכה, אליעזר