ברכה על פיצה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/12/01 10:04 ח בטבת התשסב

שאלה

לשם ברור אחת ולתמיד מה מברכים על פיצה שמזמינים מפצריה שכונתית / פיצה האט / ביתית (אם יש הבדל).

תודה רבה

תשובה

בס"ד

למשה
שלום

באופן כללי תלוי איך עשוי הבצק אם הוא עשוי כמו בצק לחם - מברכים עליו המוציא ולא משנה מה נמצא עליו.
אם הבצק עשוי בטעם עוגה לספרדים מברכים עליו מזונות. ולא דוקא עוגה ממש אלא כל שטעמו שונה משל לחם.
האשכנזים נוהגים לברך "מזונות" רק אם חצי מהמרכיבים של הבצק אינם מים - כגון חלב שמן וכד', שאם לא כן מברכים "המוציא".

בתאבון