ברכה על מים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/13 18:30 ה בסיון התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב.

אם אני שותה מים ואחרי 10 דק' שוב הולכת למקרר בשביל לשתות- עליי לברך שוב? ומה במקרה שבו בפעם הראשונה שתיתי פחות משיעור ברכה אחרונה? 2 השתיות מצטרפות?

תודה

תשובה

שלום!

1. שיעור הזמן שניתן לברך ברכה אחרונה הוא כל עוד יש שובע מהאכילה או מרווה מהשתייה. לכן בימות הקיץ החמים שאדם נהיה צמא במהירות - מן הראוי שמיד כשגומא לשתות יברך ברכה אחרונה, כדי שלא יפסיד אותה, ואין בדבר משום ברכה שאינה צריכה. מכל מקום, כיוון שבברכה הראשונה התכוונת שיתכן ותמשיכי עוד לשתות (כמו בדוגמא שלך), אין צורך לברך שוב שהכל.

2. שיעור רביעית (כ-90 סמ"ק) מצטרף רק בשתיה רצופה בלגימה או שתיים רצופות.

כל טוב!