ברכה על אוכל כשאני כל היום מנשנשת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/01/20 15:29 יא בטבת התשפ

שאלה

שלום,

אני לא מבינה בברכה על אוכל..

אם אני כל היום פה מנשנשת משהו ופה "חוטפת" משהו מתי עלי לקרוא מהסידור?

תשובה

לשואלת שלום,

כל ברכה שאנו מוציאים מהפה מכוונת כלפי הנאה מסויימת. קרי: כשאני מברך 'שהכל' על כוס המים שמולי, הברכה מכוונת אליה. אם דקה לאחר מכן יתחשק לי קופסת טונה, אברך גם עליה.

יוצא מן הכלל: אורח. בגלל שהוא סומך על בעל הבית, ומכוון בברכה על כל מה שיגיע, ולכן לא מברך כשבא לפניו מאכל אחר.

לגבי ברכה אחרונה - אחרי כל אכילה, מברכים. טוב לברך מהסידור, אך אין חובה.

(מקורות: שולחן ערוך סימן קעז, ה | וכן סימן רו, ה | משנה ברורה שם)

בהצלחה!