ברכה לשלום חיילי צהל

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/03/09 14:58 ו בניסן התשסט

שאלה

אשמח אם תוכלו להפנות אותי לפירוש של התפילה.

תודה.

תשובה

שלום וברכה!
לא מצאתי פירוש, אך הנוסח שלה נראה לי ברור ולכן אנסה לפרש (בלי להצמד לכל מילה בטקסט). אם יהיו לך עוד שאלות, אתה מוזמן להגיב בתגובות.

מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבותֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקב הוּא יְבָרֵךְ אֶת חַיָּלֵי צְבָא הֲגַנָּה לְיִשְׂרָאֵל, (פתיחה וברכה כללית לשלום החיילים)
הָעומְדִים עַל מִשְׁמַר אַרְצֵנוּ וְעָרֵי אֱלהֵינוּ מִגְּבוּל הַלְּבָנון וְעַד מִדְבַּר מִצְרַיִם וּמִן הַיָּם הַגָּדול עַד לְבוא הָעֲרָבָה בַּיַּבָּשָׁה בָּאֲוִיר וּבַיָּם. (תיאור התפקיד של החיילים - לשמור על ארץ ישראל והמקומות בהם הם נמצאים - גבולות ארץ ישראל)
יִתֵּן ה' אֶת אויְבֵינוּ הַקָּמִים עָלֵינוּ נִגָּפִים לִפְנֵיהֶם. (תפילה שהאויבים ינוסו מפני חיילנו)
הַקָּדושׁ בָּרוּךְ הוּא יִשְׁמר וְיַצִּיל אֶת חַיָלֵינוּ מִכָּל צָרָה וְצוּקָה וּמִכָּל נֶגַע וּמַחְלָה וְיִשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יְדֵיהֶם. (תפילה שהקב"ה ישמור על בריאות חיילנו וישלח ברכה במעשיהם)
יַדְבֵּר שׂונְאֵינוּ תַּחְתֵּיהֶם וִיעַטְרֵם בְּכֶתֶר יְשׁוּעָה וּבְעֲטֶרֶת נִצָּחון. (הקב"ה יניס/ירחיק/ישמיד את אויבנו)
וִיקֻיַּם בָּהֶם הַכָּתוּב: כִּי ה' אֱלהֵיכֶם הַהלֵךְ עִמָּכֶם לְהִלָּחֵם לָכֶם עִם איבֵיכֶם לְהושִׁיעַ אֶתְכֶם: (שיקויים הפס' שהקב"ה הולך עם מחנה ישראל למלחמה ועוזר לחיילנו)
וְנאמַר אָמֵן:

כל טוב

יהב

(המשיב אינו רב)