ברכה לחינוך ילדים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/12/18 13:40 כב בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי ברכה ל 2 הבנים שלי כי הם לא מפסיקים לריב בלי הפסקה וכואב להראות את זה כל פעם

הם בני 10 ו 7.

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום

אשתדל להוסיף לתפילות שלי בעז"ה.

כבכל אתגר שיהודי נתקל בו, עליו לפעול בשני מישורים:

א. במישור המעשי - להשקיע ממון ומשאבים וללכת לייעוץ בחינוך ילדים, או טיפול רגשי וכד'.

ב. במישור האמוני - להשקיע זמן בתפילה ובצדקה.

לברך אותם ברכת הבנים בליל שבת בין הקידוש לסעודה:

יְשִׂמְךָ אֱ-לֹהִים כְּאֶפְרַיִם וְכִמְנַשֶּׁה. יְבָרֶכְךָ ה' וְיִשְׁמְרֶךָ. יָאֵר ה' פָּנָיו אֵלֶיךָ וִיחֻנֶּךָּ. יִשָּׂא ה' פָּנָיו אֵלֶיךָ, וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם. (לבת, מחליפים את ההקדמה ל: יְשִׂימֵךְ אֱ-לֹהִים כְּשָׂרָה, רִבְקָה, רָחֵל וְלֵאָה ).

הנה תפילה לחינוך ילדים שהוצאנו לרגל שמחה לבננו, לאומרה מדי פעם:

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱ-לֹהֵינוּ וֵא-לֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁנִּזְכֶּה לְחַנֵּךְ אֶת בָּנֵינוּ וּבְנוֹתֵינוּ בַּדֶרֶךְ הָרְאוּיָה וְהַטּוֹבָה, בְּדֶרֶךְ שֶׁתַּתְאִים לְכֹל אֶחָד וְאַחָת מֵהֶם, שֶׁנַּשְׂכִּיל לָרֶדֶת אֶל עֹמֶק נַפְשָׁם, וְלִלְמֹד אֵת תְּכוּנוֹתֵיהֶם וּמִדּוֹתֵיהֶם.

עֲזֹר לָנוּ שֶׁלֹּא נִטְעֶה בְּחִנּוּכָם וּלְוַאי שֶׁנִּזְכֶּה לִרְאוֹת כֹּל צֶאֱצָאֵינוּ כֻּלָּם הוֹלְכִים בְּדֶרֶךְ הַיָּשָׁר, גַּם אַחֲרֵי צֵאתָם מַרְשׁוֹתֵינוּ לִרְשׁוּת עַצְמָם, וְעַל זֶה עֵינֵינוּ נְשׂוּאוֹת אֵלֶיךָ לַמָּרוֹם שֶׁתְּזַכֵּנוּ לְהַצְלִיחַ בְּחִנּוּכָם, כִּי יוֹדֵעַ אַתָּה כַּמָּה קָשַׁה וְנִסְתָּרָה מְלֶאכֶת הֲחִינּוּך, וְכָמַהּ נִסְיוֹנוֹת עוֹבְרִים יַלְדֵי יִשְׂרָאֵל.

וְלַכֵּן מְבַקְּשִׁים אָנוּ מִמְּךָ אָבִינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם הָרוֹצֶה בְּטוֹבַת כֹּל אֶחָד וְאֶחָד מִבָּנָיו, שֶׁנֵּדַע אֵיךְ לְהַוּוֹת בִּפְנֵיהֶם דֻּגְמָא חַיָּה טּוֹבָה, שֶׁיִּהְיֶה בְּכּוֹחֵינוּ לְדַבֵּר עַל לִבָּם, וְשֶׁתִּהְיֶה לָנוּ הַשְׁפָּעָה טוֹבָה עֲלֵיהֶם. זַכֵּנוּ שֶׁנֵּדַע אֶת הַזְּכוּת הָעֲצוּמָה הַטְּמוּנָה בְּחִנּוּךְ בָּנִים לַתּוֹרָה, וְשֶׁנְּקַבֵּל אֶת כֹּל הַמַּאֲמָץ בְּאַהֲבָה רַבָּה עַד אֵין קֵץ, וְשֶׁנֵּדַע לְהַעֲרִיךְ כַּמָּה גְּדוֹלָה הַכָּרַת הַתּוֹדָה שֶׁאָנוּ חַיָּבִים לְךָ עָל זֹאת.

וּתְזַכֵּנוּ וְתִּתֵן לָנוּ זְרַע בָּרִיא בְּגוּפוֹ וּבְנַפְשׁוֹ, וְשֶׁיִּהְיוּ כֻּלָּם מְתֻקָּנִים בְּכֹל אֶבְרֵיהֶם, וְשֶׁתִּהֶיֵה לָהֶם נֶפֶשׁ בְּרִיאָה וְיַצִּיבָה, וְהַזְמֵן לָהֶם מְזוֹנוֹתֵיהֶם וּפַרְנָסָתָם בְּרֶוַח וּבְכָבוֹד. וְשֶׁלֹּא יִצְטָרְכוּ אַף פָּעַם לְזוּלָתָם, אֶלָּא הַעֲנֵק לָהֶם מִיָּדְךָ הַרְחָבָה וְהַפְּתוּחָה. אמן כן יהי רצון.