ברכה בקידוש שבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/06/09 12:52 יד בסיון התשסט

שאלה

שלום ,

ידוע לי שאחרי כל קידוש שעושים ביום שישי , בסופו של הקידוש , האב מניח את היד על כל המשפחה ( ילדים ואישה ) ומברך אותם ברכה קצרה .. אני רוצה לדעת מהי הברכה הזאת שאבי יברך כך בסופו של כל קידוש ..

תודה רבה , קרן

תשובה

שלום

המנהג לברך את הבנות והבנים הוא מנהג עתיק וחשוב מאד, בעיקר בשל היותו 'יידישקייט' (-אוירה יהודית) המחבר בצורה מאד עמוקה בין יראת ד' של האב והאם ליראת ד' של ילדיהם.

אני מציע לעשות מזה עניין, לתת לברכה מקום חשוב בשולחן השבת.

הנוסח לבנים הוא-

ישימך אלהים כאפרים וכמנשה.
יברכך ד' וישמרך,
יאר ד' פניו אליך ויחונך,
ישא ד' פניו אליך וישם לך שלום.

הנוסח לבנות הוא-

ישימך אלהים כשרה, רבקה, רחל ולאה.

אני ממליץ להוסיף לאחר הנוסח הזה גם מילות ברכה מעומק הלב לילדים, וללמד אותם לענות אמן עם נשיקה לאבא ואמא.

כל טוב