ברית לא תקינה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/11 13:51 ט בניסן התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה ונולד לי בן לפני 5 חודשים.

לאחר הברית לקחתי את בני לטיפת חלב לבדיקות שיגרתיות והרופא שם אמר לי כי המוהל השאיר לו קצת יותר מידי, כלומר יש בשר מיותר אבל זה לא עלול להזיק מבחינה בריאותית רק מבחינת מראה.

לי זה מפריע ביום יום כי היה חשוב לי שהברית של בני תצא תקינה ויפה.

שאלתי היא האם ניתן לתקן זאת באמצעות הרפואה המודרנית (ניתוח) או שאסור מבחינת הדת?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
יש כיום - ברוך ד' - שפע של רופאים מוהלים, הם גם כירורוגיים וגם מתמצאים בהלכה. הכי נכון לפנות לאחד מהם ולקבל יעוץ מקצועי שהוא גם הלכתי וגם רפואי.

להלן רשימה לא מחייבת שמצאתי באחד האתרים
http://www.datipage.co.il/cat.asp?c=988