ברית יצחק

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/12/01 06:59 ה בטבת התשסב

שאלה

ברצוני לקבל מקורות למנהג "ברית יצחק" בו לומדים לילה שליפני הברית. האם יש המתנגדים למנהג זה?

תשובה

בזוהר פרשת לך לך מובא סיפור על לימוד בליל ערב הברית שבו למדו החברים על מעלת ברית המילה לאורך הדורות.
שם מובא על התעלות עצומה שהיתה באותו לילה באותו מעמד. מכאן המנהג ללמוד זוהר זה או אחר באותו לילה.

מנהג האשכנזים הוא "שלום זכר" (ונאמר בדרך כלל בעגה אשכנזית "שולם זוכר")
הוא קריאת שמע ישראל בליל שבת קודם הברית. נוהגים לאכול באותו ערב חומוס (הנקרא ערבאס) והוא לסימן ברכה.

לא מכיר מתנגדים למנהג. למה שיתנגדו?

מזל טוב!!