ברית ושמות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 07/10/02 11:06 א בחשון התשסג

שאלה

כבוד הרב,

בברית מילה לבן הראשון, נוהגים למנות סבא מצד אבי הבן כסנדק ,ולבן השני את הסבא מצד האם. האבא שלי הוא שומר מצוות אבל חמי פשוט לא מאמין בהקב"ה ובתורת משה ח"ו וגם מצהיר את זה בפירוש כששאלתי אותו על הנושא. קראתי באחת מהשאלות שנשאלו לרב שמואל אליהו שהסנדק צריך להיות במעלה גבוהה ולפחות שומר תורה ומצוות. אז חמי פשוט נפסל. כשנולד לנו בן ראשון, מסבה זו החלטנו לא למנות אף אחד מהמשפחות כסנדק, כי לא ייתכן שנמנה את אבי לבן הראשון ולא את חמי לבן השני(אם יהיה) בגלל הלבנת פנים ושלום בית, שלמרות הכל, חמי בטח מעוניין להיות סנדק וגם יהיה רגיש לאי-שוויון כזה. הסנדק היה תלמיד חכם שלמדתי אצלו. ומאותה סיבה, נתננו שמות לילד שלא קשורים למשפחות שמא יגידו אם כבר אתם נותנים את השמות,אז תנו את הסנדק.

השאלה שלי היא: האם צדקנו? האם לא עברנו ח"ו על כיבוד אב ואם משום שזה אולי פגע בהורים? האם להמשיך בדרך זו לילדים הבאים בע"ה?

תודה.

תשובה

מיכאל שלום,
אין בעיה של כבוד אב וןאם,אולם טוב תעשה אם תסביר את העניין לאביך.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני