ברית ב ט' אב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/07/07 23:03 ג באב התשסז

שאלה

יש לבני ברית בט' באב.א.האם קוראים זוהר(ברית יצחק) בערב ט' באב? ב. האם אני מברך שהחיינו בברית? ג. אם אפשר להרחיב בדיוק מתי לעשות את הברית ודגשים מיוחדים בגלל התאריך.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל טוב.!!

1)האשכנזים נהגו למול בבוקר אחרי אמירת הקינות והספרדים אחר חצות היום או אחר מנחה.(ואז את הסעודה אפשר לעשות מיד אחרי תפילת ערבית)
2)נשארים עם נעלי תענית אבל מותר להחליף בגדים לכבוד הברית.
3)לא מברכים על בשמים.
4)מברכים ברכת הגפן על כוס יין ונותנים ליולדת לשתות ממנו.
5)לא לומדים זוהר אבל אפשר לומר את התפילה שאומרים אחרי הלימוד.

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.