בריכה ''נפרדת''

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/07/06 17:36 כד בתמוז התשסו

שאלה

האם לבחור שנמשך לבנים מותר ללכת לים או לבריכה?

האם בחור כזה צריך "לשמור נגיעה" עם בנים?

אם צריך להקפיד על הדברים, אז איך אפשר לחיות?

ואם לא צריך להקפיד, אז מה זה שונה מבחור רגיל?

תשובה

שלום וברכה
אמת הדבר שאין הלכות מובהקות בנושא בנים הנמשכים לבנים.
לפיכך, צריך לפעול לאור השוואה להלכות אחרות, אם כי לא לקבוע את אותה מידה של חיוב.
כיוון שנצטווינו להישמר מכל דבר רע, וזה אחד המקורות הבסיסיים להרחקה מנשים, ולא זו בלבד אלא שנצטווינו "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" ניתן לקבוע כי בנים הנמשכים לבנים צריכים להישמר מכל דבר רע ומכל הליכה אחר עיניהם כלפי בנים.
מה עושים מבחינה מעשית ? התנהגות רגילה נוהגים, ומותר ללמוד בישיבה ולגור בפנימייה וכדו'. ברם במקומות בהם מדובר על משהו בעל משמעות מינית, כמו מקלחת משותפת או נגיעה פיסית עם משמעות של פגיעה בקדושה – אסור.
בעהי"ת גם מוצאים דרך לצאת מזה.

כל טוב