בריכה מעורבת מול כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/02/02 09:25 ג באדר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בן 16 והמשפחה שלנו נוסעת השנה לים המלח בפסח (נהייה שם עשרה ימים), גם שנה שעברה נסענו למלון הזה. שנה שעברה, כל יום ירדתי לבריכה (המעורבת) בבוקר, הלכתי לים קצת, חזרתי לבריכה, שיחקתי פינג-פונג (וגם חבר טוב שלי היה במלון אז הייתי איתו רוב הזמן), ואז בערב התקלחתי, אכלתי ארוחת ערב של המלון והייתי עם החבר שלי אח"כ.

זה היה הסדר יום העיקרי שלי במלון, ואין שום סיבה שזה לא יהיה אותו דבר השנה.

מה אני יכול לעשות?

אני לא יכול להגיד להורים שלי שאני לא רוצה ללכת כי אני לא יכול להישאר בבית 10 ימים לבד, וההורים שלי כמובן לא יסכימו להישאר בבית רק בגלל שאני אגיד להם שאני לא רוצה ללכת.

ואם אני אסע לשם, אין לי מה לעשות חוץ מלהיות רוב הזמן בסביבת הבריכה, אני לא יכול להישאר בחדר כל היום.

מה אני עושה במצב סתום כזה?

תשובה

בס"ד

אם אתה יכול להסתגר בחדרך ולא לצאת לראות מראות לא צנועים – סע עם הוריך.
אם אי אפשר לעמוד בכך - אל תסע איתם.
הסבר להם את הענין בצורה ברורה - אמור להם שזו דרכך בחיים ואתה מבקש מהם שיכבדו אותך - אל תטיף להם מוסר - עשה את שלך בנחת. כך הם אולי יחליפו מלון ואם כבר מאוחר - הם יכבדו את החלטתך.

כשתהיה בבית - לך לחברים, למד קצת סוף סוף אתה כבר בגיל מספיק אחראי להסתדר לבד

בהצלחה