בריכה בשלושת השבועות ועוד שאלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/02 12:39 כ בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

רציתי לשאול אם מותר ללכת לברכה בימי "בין המיצרים"? אם זה שייך- אני שייכת לעדה המרוקאית. אני שואלת,כי כל אחד עושה משהו אחר, ואומר משהו אחר.

2. האם מותר לחגוג ימי הולדת, ובת מצווה בימים אלו?

תודה רבה מראש-בנות ישראל.

תשובה

ב"ה

רחל שלום.

עד ר"ח אב מותר.

אולם טוב להמנע מללכת לבריכה בזמן זה מפני הסכנה, אומנם בקיטנה וכדו' שצריך להעסיק את הילדים שלא יסתובבו ברחובות, מותר ובתנאי שיגבירו את הזהירות ויכפילו וישלשו את מספר המצילים.

לא יוצאים בימים אלו לטיול של תענוג, אומנם אם זהו הזמן היחידי שיכול לצאת עם ילדיו או שיוצא לשם רפואה,(גופנית או נפשית ) יכול ללכת עד ר"ח אב, אך מר"ח אב עד י' באב לא ילך כלל לבריכה ולטיול.

2- מותר לחגוג בת מצוה או יומולדת . החגיגה צריכה לשאת אופי מיוחד ברוח ימי בין המצרים,
ולכן לא כדאי להשתמש בתזמורת .
קוסם,
ליצן,
בדחן,

זה לא מתאים.

אגב בספר כף החיים כתוב שאותו יום שאדם נולד הוא יום חשוב וגדול מבחינה רוחנית .
כדאי ביום זה להגביר את העיסוק הרוחני ,
זה נותן הרבה אנרגיה לאדם.

מזל טוב.

עוזיאל