בריאת העולם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/09/12 19:59 ב בתשרי התשעג

שאלה

שלום

אמרו לי לפני זמן לא רב שנמצאו הוכחות לכך שהיקום מתרחב עם הזמן וזה בעצם אומר שפעם הוא היה יותר קטן - וזה מאמת את תיאוריית המפץ הגדול, ובגלל שהתיאוריה של בריאת העולם מנוגדת לזה, הוא טוען שהיא לא נכונה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להיפך. תאורית המפץ הגדול דווקא מפריכה את הדעות שמתנגדות לרעיון הבריאה.
לפני תאורית המפץ הגדול טענו המדענים שהעולם לא נברא והוא תמיד היה קיים. תאוריית המפץ מעידה על כך שיש לכל היקום נקודת התחלה - זה מתאים מאוד לעקרון הבריאה.