בריאת האישה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/04/12 18:10 יא בניסן התשעב

שאלה

בס"ד

שלום הרב.

יש לי שאלה בעניין בריאת האישה.

הרי נאמר ש"לא טוב היות האדם לבדו" ואז הקב"ה "עשה לו עזר כנגדו", כלומר האישה נבראה במטרה למלא איזה חוסר מסויים שהיה לאיש. (החוסר הראשון שהאדם ידע..)

השאלה היא מה זה בדיוק היה החוסר הזה שדווקא דמות של אישה יכלה למלא את החוסר הזה?הן מבחינה פיזית והן מבחינה רוחנית..

מה זה בדיוק ה"לבדו" שנאמר בפסוקים?הרי יצר העריות לא היה לפני בריאת האישה וחטא עץ הדעת, וכן גם הדעת לא היתה לפני..אז מה היה "הלבד" הזה שמדובר עליו?בעולם בלי יצרים וחכמה..

אשמח לתשובתך בנושא

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפי היהדות אדם לא מתחתן כדי לתת פורקן ליצר וגם לא רק כדי ללדת ילדים - אם זה היה הצורך, לא היה ענין לקיים זוגיות קבועה למשך שנים עד זקנה וסיבה.

תיאור בריאת האישה בא לאחר שהאדם נוכח שאין לו "עזר כנגדו". מדובר בצורך רוחני מהותי.
התאור של בריאת האישה מהצלע - ממחצית האדם, בא לומר שרק שניהם יחד יוצרים שלמות. אדם ללא אישה לא חסר משהו - אדם ללא אישה הוא לא אדם!

תאור בריאת האישה מהאיש בא לומר שזוגיות היא מצב קבוע ונכון לבני אדם וזו תכלית בפני עצמה (בלי קשר ליצר ובלי קשר ללידת ילדים) זו דרך חיים שלימה ומלאה באושר ושמחה.
אגב, חג הפסח מלמד שהבית היהודי הוא אבן יסודית בבנין העם. היחידה הראשונית של עם ישראל נוצרת בתוך המשפחה. בפסח הופכת כל משפחה בישראל להיות מעין מקדש - מקום להקרבת קרבן ולהשראת שכינה.