ברור מקורות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/06/12 15:24 ל בסיון התשעב

שאלה

שלום וברכה

אני מחפש מקורות ספרותיים הדנים בהבדל בין חלוקת התנ"ך לשלושה: תורה, נביאים וכתובים, לבין המשנה הראשונה באבות: משה מסר תורה ליהושע ויהושע לזקנים וזקנים לנביאים...

כלומר, בתווך,בין משה לבין הנבאים שולבו יהושע וזקנים שאינם נכללים בנביאים. מדוע התנ"ך לא חולק באותה דרך?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך להבדיל בין שני דברים שונים שאתה מערבב ביניהם: 1. ספרים שנכתבו אחרי התורה - זו חלוקת התנ"ך: יהושע, שופטים, שמואל וכו'
2. המסירה של התורה שבע"פ, כאן לא מדובר בכתיבה חדשה אלא במסורת שנאמרה בע"פ ממשה ליהושע ולזקנים ולאחר מכן לנביאים וכו'