בר/בת מצווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/11/13 10:52 טו בכסלו התשעד

שאלה

שלום הרב,

אנחנו בנות כיתה ב' בבי"ס נועם אליהו בנתיבות רוצות לשאול שאלה.

מדוע יש הבדל בין בנים לבנות בגיל מצוות?

למה בנות בגיל 12, ובנים בגיל 13.

תודה רבה מראש,

כיתה ב' בנות.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

'בת מצווה' או 'בר מצווה' מציינים את חובת הנערה והנער לקיים את המצוות.
מגיל מצוות הם נחשבים כמבוגרים שאפשר לצפות מהם לגלות אחריות ומחוייבות לקיום המצוות.
אפשר לומר שזה הגיל בו מסיימים את הילדות ומתחילים להשתייך לעולם המבוגרים.

ההחלטה שהילדה כבר לא ילדה והילד לא ילד אלא שניהם כבר מבוגרים תלויה בשינויים גופניים ובשינויים רוחניים.

השינויים הגופניים מתבטאים בסימני גוף של מבוגרים הבן מקבל מראה גברי יותר והבת מראה נשי יותר.

השינויים הרוחניים מתבטאים בחשיבה עצמאית יותר ויכולת גדולה יותר לשלוט ברגשות ולנהל אותם נכון.

כל הדברים הללו קורים לבנות בגיל צעיר יותר - רוב הבנות בגיל 12 כבר נמצאות בתוך השינויים הללו.
אצל הבנים זה קורה בגיל מבוגר יותר - בגיל 13.
בברכה